Ugrás a fő tartalomhoz

Helyek és helycsoportok

A helyek mentett helyszínek, amelyek webalkalmazásokban, túrákban, eseményekben és ajánlásokban használhatók fel újra. A helycsoportok több mentett helyet fognak össze.

Hely létrehozása​

  1. A Helyek megnyitása.
  2. A Műveletek megnyitása, majd a Létrehozás kiválasztása.
  3. Név megadása.
  4. A kívánt Hely vagy cím kiválasztása.
  5. A megfelelő láthatósági beállítások, képek, szövegek, kategóriák és egyéb adatok hozzáadása.
  6. A Mentés kiválasztása.

Kategóriák és helycsoportok megkülönböztetése​

A kategóriák az egyes helyeket írják le. A hely űrlapjának Kategóriák mezőjében választhatók ki; a kiválasztáshoz szülőkategória szükséges. A helycsoportok több mentett helyet fognak össze. A helycsoport nem helyettesít és nem hoz létre kategóriát.

Egy hely kategóriájának módosítását az adott hely Kategóriák mezőjében kell kezdeni. Ha egy szükséges kategória hiányzik, a hozzáadás kérése előtt azonosítani kell a pontosan hiányzó kategóriát.

Hely használata webalkalmazásban​

  1. A Webalkalmazások megnyitása, majd a kívánt webalkalmazás kiválasztása.
  2. A Konfiguráció megnyitása, majd a Csempe hozzáadása kiválasztása.
  3. A helyek csempéjének kiválasztása, majd a mentett hely hozzáadása.
  4. A csempe mentése.
  5. A webalkalmazás ellenőrzése az Előnézet vagy a Megnyitás lehetőséggel.

Hely használata túrában​

  1. Az Útmutatók megnyitása, majd a kívánt túra kiválasztása.
  2. A Helyek megnyitása.
  3. A Hozzáadás kiválasztása, majd a mentett hely kiválasztása.
  4. A hely elhelyezése a kívánt állomássorrendben.
  5. A túra mentése. Miután a láthatósága már nem piszkozat, a vendégnézet ellenőrzéséhez a Megnyitás lehetőséget kell használni.

Az útiterv- és gyalogos útmutatókhoz lásd a Napitervek oldalt.